There was an error in this gadget

Siapakah Mark Zuckerberg ?? FACEBOOK ??






Mark Zuckerberg & Facebook




Mark Zurkerberg dan Facebook ? sape tak kenal die kan,klau korang tak
kenal pon bia la aku bagitaw lagi skali ye,Mark Zuckerberg ni adalah
pengasas Facebook yang korang duk online hari hari tu.Entry ni aku dedicate kan khas untuk Mark Zuckerberg atas kejayaan die mencipta Facebook dan mengubah care communication seluruh dunia ni.Bagi aku dia ni memang seorang genius kot coz dapat bende alah yang bernama Facebook ni.


First offical launching Facebook ni dilakukan oleh Mark Zuckerberg
didalam bilik dorm nye sendiri di University Harvard on 4 February 2004.Cool je an ? Bese nye orang buat official launching ni dekat hotel,official venue bagai la tapi Mark Zuckerberg ni cool je launching dalam bilik die. LOL ! aku respect betol dengan usaha dia buat Facebook ni.Mase dia mula mula buat Facebook ni just untukmenghubungkan rakan rakan University Harvard then terus berkembang dari satu negara ke satu negara and now Facebook dah ade 500 Million members kot !


Aku baru lepas tengok Movie The Social Network sebenarnye,the story about Mark Zurckerberg set up Facebook ni.then after tengok muvie tu la aku very impress dengan Mark Zuckerberg ni.Selame ni aku tak taw pon macam mane Facebook ni wujud dan sape yang menyetup nya.Dalam citer tu Mark Zuckerberg ni nampak nerdy la jugak,bese la kan budak genius majoriti ramai yang macam tu. haha ! Sory Mark Zuckerberg ~




The Social Network

Entry ni bukan la untuk mengagungkan Mark Zuckurberg tapi sebab aku
respect dia dan tak lebih dari ape yang penah terlintas di imiginasi korang.
So all the best to you Mark Zurkerberg ! Cayalah ko ! sebab ko la aku duk
ngadap laptop 24/7 hours ! LOL !

kalau ada apa-apa masalah sila tinggalkan komen dibawah

FACEBOOK WILL END

Mark Zuckerberg telah mengumumkan FACEBOOK akan ditutup mulai bulan
MARCH nanti ! what the frog ? alasannya adalah kerana management untuk
system facebook sudah terlalu stress.
terkezut jugak bila aku bace berite kat weeklywordnews ni,dah la ni je care
paling senang untuk aku communicate ngan kawan kawan aku.ye la,kalau
nak kate message kat henpon tu amik kire keadaan kredit jugak la kan.
haha ! dengan facebook ni free je kot,cume kene bayar bil internet je la kot.
apa kata Mark Zuckerberg ?

Mark Zuckerberg


“Facebook has gotten out of control,” kata Mark Zuckerberg pada sidang media
diluar pejabat Palo Alto nye. “and the stress of managing this company has ruined my life.
 I need to put an end to all the madness".

After March 15th the whole website shuts down,” kata vice precident of technical
affair at facebook .“So if you ever want to see your pictures again, I recommend you
 take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes 
out of business.”


berat juge hati Mark Zuckerberg ni nak shutdown facebook tapi ade perkare
yang baik die cakap kalau facebook ni ditutup


 “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have
 to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

“I don’t care about the money,” kata Zuckerberg. “I just want my old life back.”


Base on movie the social network adaptasi dari kehidupan sebenar Mark
Zuckerberg ni,die ni seorang yang unpredictable.die bley buat ape yang
die nak buat tanpe memikirkan perasaan orang len.so berharap lah korang
ye supaya terbukak hati Mark Zuckerberg untuk tidak shutdown Facebook tu yep.

Facebook sudah wujud sejak zaman kesultanan Melaka lagi tau..hakHA !!

Pencipta Facebook sebenarnye bukan lah Mark Zuckerberg,ini semua nya
kerana facebook telah wujud semasa zaman kesultanan Melayu Melaka
lagi.Mark Zuckerberg pon tak lahir lagi taw ! LOL ! Nenek moyang kite pon ade facebook kot,cube lepas ni korang try search name dorang kat facebook mane taw kot kot jumpe an. haha ! lol ! korang tak pecaye ke ?

Check this out,salah satu bukti Facebook sudah wujud sejak zaman
kesultanan Melayu lagi. LOL !


klik gamba untuk kelihatan xbuta

p/s : macam siot je an ? haha ! :P

Perangai cucu lahanaaatt ~ !

Disebabkan ari ni cuti,pagi pagi lagi aku da online sebab buhsan
kot.bukak bukak facebook,tengok blog aku jap then bukak la Harian
Metro Online.Persss front page je dah berite yang buat sakit hati
aku pagi pagi ni.


Tendang datuk sampai mati. What the fish ??


kalau dengan orang lain bley la jugak cakap ko ni sial,tapi bile
da sabitkan darah daging ko jugak memang macam lahanat la
anak haram 0oi ! Panas je aku duk bace berite ni,dengan atok
ko sendiri pon ko bley buat die macam tu kan.Tendang tendang
sampai mati plak tu,tak dapat aku nak bayang kan la nasib atok
die mase tu.kejam kot,bayangkan lah mati dalam keadaan
macam tu.bukan instant death kan,ni mati slow slow sape
tak seksa kan.sebab duot RM100 je pon,nak pukol pukol orang
sampai mati tu ape kes manusia 0oi , pffftt ~ ! haish,ni lah mannusia zaman skunk.da tak de perasaan takot
kat hukuman dunia dan akhirat.

Letupan kedua reactor Nuklear jepun !

lepas satu satu reactor nuklear milik negara Jepun
meletup kesan daripada kejadian gempa bumi beberapa
hari yang lalu,letupan terbaru ini melepaskan radiasi
yang dikesan oleh kapal pengangkut pesawat milik United
states of America the USS Ronald Reagen yang berada
sejauh 160 kilometer ditengah laut dari punca letupan.
baru je meletup da jauh tu radiasinya merebak ?
aku tak nak cacat seumur hidup -___-





So scary maaaa ! dah la skunk ni musim hujan, kesan
radiasi tu mungkin akan meresap dalam awan awan
dan merebak ke kawasan yang berhampiran.
warning ! anda semua dinasihatkan seboleh nya mengelak
daripada terkena air hujan,kemungkinan besar air hujan
tersebut mengandungi asid atau bahan beradiasi.

Pelik bin Ajaib

aku pelik bin ajaib ni,
tetibe dapat email dari facebook yang aku da
activate balik facebook aku ni.
pastu selang 5 minit aku dapat email plak yang aku
deactivate balik facebook aku ni.
yang lagi pelik nye bile aku check balik e-mail aku ni
da tak de da email email facebook aku ni.
aku pon tak sempat lagi bukak email yang deactivate.
haish... tolong la jangan hack aku yep.
aku tak kacau hidup sape sape pon taw.
please jangan wt cmni...


Freedom

ini lah kebebasan bersuara dalam blog ! Orang selalu cakap belog ni boley dijadikan seperti diari online kite, tempat untuk meluahkan perasaan ke atau pon tempat untuk
berkongsi pendapat kan.so aku ni involve dalam dunia blogging takde la da lame,baru je setahun jagung kot.heee ~
Dalam banyak banyak belog yang penah aku jumpe kat dalam dunia blogging ni ade la satu aku rase memang sempoi la,entry nye pontiap kali aku bace mesti tergelak punye lah.input tak banyak pon tapi auta je lebey. haha LOL :P walaupon follower tak de lah gempak macam otai otai blogger sampai berbelas ribu follower tu,tapi belog itu sangat mantop ! aku pon jarang bace belog yang otai otai ni,tapi dengan belog ni aku slalu je usha sebab entry nye sume macam haramm,auta dowh ! haha , auta auta pon berlambak orang pompuan yang comment nye. macam bagi support je kat belog tuh.

Imran Nyambek, ko sangat versetile dowh. aku nak jadi anak murid ko boley ? heee ~ :P

nak nak nak usha tak belog tuh ? lets go to the zoo !

PENGENALAN


salam...blog ini direka hanyalah semata-mata untuk KESUMBATAN sy !! haha...adoyai nak wat lwak xjadi...ok seriez2....nama sy mngikut I/C ialah Khairul Afiq...Umo sy skang ni 18jap2..blum lg 18 laa...hri jd sy blan 7, ni bru blan brpe, maaf2 runcing sket..hah, klu cmtu skang ni bru 17 ye...sy mmpnyai 5 org adk brdk ! smuanye lelaki ! hero lima2 nye ! wahhh ! trkjut denn ! dh2 ckup wt mngarut afiq ! mak xske tau ! haha ! maaf2 ye..sy ni nk ckp giler x la sngt , snang sngt gilerr je larh..adehh...sumbat2, punah asmara...huh ! ok2 skali lg seriez k ..sy ni ank ke-4 je, huhu..sdih2 ! xdpt nk jd ank bongsu ! haha...oke ..bab prangai lak sy ni pendiam kot...hah ! bak kte albert einstein...xlarh sy ni bkn jnis pndiam tp ROCK STEADY ! YEAH YEAH ! hah..ckup2 nnti mak lempang kang ! tau pn tkot ! adoii....hobi lak eh, hobi sy ap ye?? jp2 nk  fkir.............ha ! men kmpter kot? men sk8 ? sme la dua2 2...tp xmen dh skate..skate sdh rosak,, huhu ! nk nngis !! xpe2 len kli mak bli bru ye.." sy syg mak sy ! " dh2 straight to the point ye, cita2 ?? ntah larh..tp yg pnting nk kje dlm aircond larh...huh, ngade tol bdk neyh ! haha..ok2,,stakat sni je la ye..yg pnting support la ye sket blog ni ye...bce dgn ikhlas ! xnk r xikhlas ! xikhlas xyh bce, wt srabot je..haha, maen2 je larh..ikot korang larh nk bce ke xnk, hak korang..bil elektrik pc pn bkn sy yg byr kn...okeyh....blog ni mngkin sy akan bncangkn mcm2 hal lah...k2,,ni je la pengenalan sy ye...nk knal lg add la kt fb 2 je..haha, poyo pnye bdak ! oke2...dead !